Petehovac

Petehovac je brdo koje se uzdiže nad Delnicama i doseže visinu od 1035 metara nadmorske visine. Petehovac je za vrijeme lijepog vremena pogodan za šetnje i planinarenje, te vožnju biciklom, a u zimskim mjesecima idealan je za skijanje.

Na Petehovcu se danas na ruševinama starog skijališta nalazi mali skijaški centar s hotelom, a do njega je malo igralište za djecu sa klackalicom, ljuljačkom i toboganom tako da i najmanji neće biti zakinuti za zabavu. Skijaška staza je dosta kratka (350 metara) i nije baš strma no time se Petehovac pozicionira kao odlično skijalište za početnike. U ponudi skijališta je i noćno skijanje, a za one koji ne znaju skijati nalazi se staza za sanjkanje. Na skijalištu se može unajmiti skijaška oprema kao i sanjke.

petehovac

Na Petehovcu treba svakako posjetiti Lokalitet Jagodina stijena koji je udaljen 500 m od glavnog objekta na Petehovcu, uz kojeg je vezana legenda o mladoj djevojci koja si zbog nesretne ljubavi oduzima život skakanjem sa strme litice, koja po njoj i dobiva ime. Potom je zgodno posjetiti Polane – vikend naselje, gdje se nalazi i lovačka kuća u kojoj možete kušati tradicionalne goranske specijalitete.