Park šuma Golubinjak

Park-šuma Golubinjak od središta Lokava udaljena je oko 1 kilometar. Golubinjak je proglašen zaštićenom park šumom 1955. godine i zauzima područje veličine 51 ha. Na tom mjestu našle su se prirodne ljepote karakteristične za goranski krajolik.

Na samom ulazu u Golubinjk nalazi se velika livada na kojoj se nalazi i ugostiteljski objekt gdje se mogu kušati specijaliteti goranske kuhinje. Kako bi ponuda samog parka bila potpunija uz ugostiteljski objekt nalazi se i višenamjensko sportsko igralište i bočalište.

golubinjak lokve gorski kotar

U Golubinjaku šećući uređenim stazama možete vidjeti „Kraljicu šume“, a to je divovska jela starija preko 250 godina. Njena visina doseže 37 metara, a široka je u promjeru 140 centimetara. Cijelim putem moći ćete vidjeti skulpture lokvarske likovne kolonije. Golubinjak obiluje raznim otvorima u stijenama interesantnih oblika, kao što je na primjer otvor „Paklena vrata“. Ondje sa nalaze i dvije spilje Ledena spilja i Golubinja spilja koja je dobila naziv po golubima dupljašima koji su u njoj obitavali. Ledena spilja specifična je po tome što se u njoj snijeg i led često zadržavaju i u ljetnim mjesecima.

Osim prirodnih ljepota koje nudi, Golubinjak je i idealno mjesto za održavanje raznih manifestacija.

Radno vrijeme te neke dodatne informacije mozete dobiti na lokvarka.hr